Mak biały 1kg na Rogale Marcińskie PREMIUM
Cena regularna:
Mak biały 1kg
towar niedostępny
Mak biały 1kg
Mak biały, podobnie jak mak niebieski, jest bogaty w cenne składniki odżywcze, takie jak miedź, wapń i fosfor. Jego delikatniejszy i słodszy smak sprawia, że jest szczególnie popularny w cukiernictwie, gdzie używa się go jako nadzienie do ciast, tortów i innych wypieków.
Mak biały jest także nieodłącznym składnikiem rogali świętomarcińskich.
Walory zdrowotne maku białego
❤️ Wysoka zawartość potasu
Wspiera pracę serca i zapobiega nadciśnieniu.
❤️ Źródło witamin
Witamina E, witaminy z grupy B.
❤️ Składniki mineralne
Źródło wapnia, miedzi, cynku, magnezu oraz żelaza.
Zastosowanie
- ROGALE MARCIŃSKIE - użyj maku białego jako dodatek do nadzienia w tradycyjnym rogalu marcińskim
- PYSZNE NADZIENIE - mak biały idealnie nadaje się jako słodkie nadzienie w Twoich pierogach, rogalach jak i tortach
- ZDROWE ŚNIADANIE - wsyp trochę białego maku do swojego ulubionego musli, zapewnij sobie dawkę witamin na cały dzień
Wartości odżywcze (w 100 g produktu)
- Wartość energetyczna: 2072 kJ / 495 kcal
- Tłuszcz: 37,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5 g
- Węglowodany: 18,3 g
- w tym cukry: 3 g
- Błonnik: 22 g
- Białko: 22 g
- Sól: 0 g