GARŚĆ NATURY
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Makaron fusilli 250g 3 sztuki Makaron penne 250g 3 sztuki NISKI IG 38 POLMAK

Cena: 44,94 zł

Cena regularna: 54,00 zł

44.94
Najniższa cena od wprowadzenia towaru: 45,00 zł
ilość szt.
-17%

towar niedostępny

Makaron fusilli 250g 3 sztuki Makaron penne 250g 3 sztuki NISKI IG 38 POLMAK

Makaron FUSILLI o bardzo niskim indeksie glikemicznym to idealna opcja dla tych, którzy dbają o zdrowie, ale nie chcą rezygnować z klasycznego smaku makaronu.

Jest żółty, więc wygląda jak zwyczajny makaron, a nie ciemny pełnoziarnisty. Smakuje jak tradycyjny makaron, dzięki czemu możesz cieszyć się smakiem, który kochasz, bez kompromisów. Nie rozgotowuje się, a gotowy jest w zaledwie 7 minut, pozostając idealnie al dente.


Makaron PENNE o bardzo niskim indeksie glikemicznym, który wyróżnia się żółtym kolorem (nie jest brązowy, jak makarony pełnoziarniste), smakiem podobnym do zwykłego makaronu (nie przypomina pełnoziarnistego), odpornością na rozgotowanie – gotowanie przez maksymalnie 7 minut, niskim indeksem glikemicznym 38 (dla porównania, makaron pełnoziarnisty ma IG 55), sprawdzoną recepturą, opracowaną przez naukowców z Lubelskiego Uniwersytetu Przyrodniczego.

Dla kogo przeznaczony jest makaron o niskim indeksie glikemicznym?

❤️ Diabetyków

Węglowodany o niskim indeksie glikemicznym pomagają zachować stabilny poziom cukru we krwi. Makaron POLMAK NISKI IG 38 to źródło błonnika, który pomaga kontrolować poziom insuliny/glukozy we krwi.

❤️ Sportowców

Makaron POLMAK NISKI IG 38 zawiera wysoką ilość białka, które pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej. Kolejną zaletą makaronu jest duża zawartość błonnika, która zapewnia zdrowy układ trawienny i sprawia, że czujesz się lekko.

❤️ Odchudzających się

Dbając o linie, nie musisz rezygnować z makaronu podczas stosowania diety. Wysoka zawartości białka w makaronach POLMAK NISKI IG 38, pomaga przedłużyć uczucie sytości, co z kolei pomaga kontrolować masę ciała.

❤️ Insulinoopornych

Dzięki określonemu poziomowi indeksu glikemicznego w makaronie POLMAK NISKI IG 38 możesz przewidzieć reakcję organizmu po posiłku.

Sposób przygotowania

Makaron POLMAK NISKI IG 38 wsyp do wrzącej, osolonej wody (1 litr wody na 100g makaronu). Gotuj przez 7 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedź.

Indeks Glikemiczny 38 gwarantowany przy wskazanym czasie (7 minut) i sposobie gotowania. Krótszy czas gotowania może sprawić, że makaron będzie miał niższy IG.

Makaron POLMAK NISKI IG 38 po ugotowaniu w stosunku do makaronu 100% DURUM zawiera w przeliczeniu na 100g:

  • 60% (12g) – MNIEJ WĘGLOWODANÓW
  • 32% – WIĘCEJ BIAŁKA
  • 112% – WIĘCEJ BŁONNIKA

Dla uzyskania efektu zgodnego z oświadczeniami wystarczy porcja 100g makaronu po ugotowaniu dziennie.

❤️ Cechy diety niskoglikemicznej:

  • pomaga w kontrolowaniu wagi poprzez zminimalizowanie skoków cukru i insuliny we krwi
  • prawidłowy metabolizm zależy od odpowiedniej przemiany węglowodanów
  • zawiera produkty najmniej przetworzone, z dużą ilością błonnika, który spowalnia wchłanianie cukru i obniża zły cholesterol
  • duża zawartość błonnika zwiększa uczucie sytości na dłużej, bez podjadania
  • nieodpowiednie przygotowanie potraw (zbyt długa obróbka termiczna) zwiększa indeks glikemiczny
  • dieta niski IG nie ogranicza składników odżywczych
  • produkty o wysokim IG szybciej są trawione, co powoduje wyrzuty insuliny i prowadzi do wydzielania glukagonu oraz większego apetytu

Wartości odżywcze na 100g (ugotowanego makaronu):

  • Wartość energetyczna: 626kJ / 149kcal,
  • Tłuszcz: 2,8g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3g,
  • Węglowodany: 20g,
  • w tym cukry: 0,9g,
  • Błonnik: 5,7g,
  • Białko: 7,8g,
  • Sól: 0,02g

Szczegóły Szczegóły

Wielkość opakowania 250g
Kraj pochodzenia Polska
Termin przydatności 20-24 miesiące
Przechowywanie Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu
Skład Mąka durum 67,5% Mąka łubinowa 20% Błonnik owsiany 7,5% Gluten witalny 5%
Wartości odżywcze Wartość energetyczna: 626kJ / 149kcal, Tłuszcz: 2,8g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3g, Węglowodany: 20g, w tym cukry: 0,9g, Błonnik: 5,7g, Białko: 7,8g, Sól: 0,02g
Szczegóły

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl