GARŚĆ NATURY
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Dlaczego GarśćNatury?

Lody amerykańskie świderki – charakterystyka i sposób przygotowania

Czym są lody amerykańskie świderki?

Lody amerykańskie świderki to charakterystyczne, miękkie lody o kremowej konsystencji, które wyróżniają się spiralnym kształtem. Serwowane są bezpośrednio z maszyny, co nadaje im lekko puszystą i aksamitną strukturę. Najczęściej spotykane smaki to wanilia, czekolada oraz ich połączenie, ale można je również przygotować w innych wariantach, takich jak truskawka, karmel czy mango.

 

Lody amerykańskie świderki

Jak powstają lody świderki?

Podstawą lodów amerykańskich jest specjalna mieszanka mleczna lub śmietankowa, która jest chłodzona i napowietrzana w maszynie do lodów typu "soft serve". W przeciwieństwie do klasycznych lodów, lody świderki mają niższą zawartość tłuszczu, co sprawia, że są lżejsze i bardziej puszyste.

Holder do góry
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl