Cukier wanilinowy 1000g
Cukier wanilinowy 1000 g
Cukier wanilinowy to niezbędny aromatyczny dodatek do różnorodnych wypieków, zwłaszcza ciast i ciasteczek. Znajduje również zastosowanie w innych deserach i daniach.
Sprzedawany w wygodnym opakowaniu doypack, posiada strunowe zamknięcie, które gwarantuje długotrwałą świeżość produktu.
Główną funkcją cukru wanilinowego jest wzbogacenie smaku ciast i ciasteczek, nadając im charakterystyczny waniliowy aromat i delikatną słodycz.
Zalety cukru wanilinowego
❤️ Wszechstronne zastosowanie
Cukier wanilinowy jest odpowiednim dodatkiem do słodkich wypieków. Pasuje do ciasta drożdżowego, sernika czy babki. Produkt można dodawać również do deserów i przekąsek.
❤️ Łatwe przechowywanie
Przechowywanie cukru wanilinowego jest łatwe i wygodne. Z uwagi na duże opakowanie wystarcza na długo i można wielokrotnie po niego sięgać.
❤️ Aromat wolny od GMO
Produkt nadaje wypiekom i daniom charakterystyczny, przyjemny aromat, który jest dobrze wyczuwalny. Cukier wanilinowy jest wolny od GMO.
Zastosowanie
Produkt pasuje w szczególności do takich wypieków jak:
- sernik,
- biszkopt,
- babka,
- ciasto drożdżowe,
- ciasto owocowe,
- szarlotka,
- babeczki,
- tort,
- strucla,
- kruche ciasteczka.
Cukier wanilinowy warto wykorzystać również do naleśników, budyniu, domowych lodów, bitej śmietany czy knedli. Może sprawdzić się jako aromatyczny dodatek do kakao lub kawy.
Produkt znajduje zastosowanie nie tylko podczas przygotowywania słodkich potraw i deserów. Pasuje również do dań wytrawnych, w szczególności do sosów do mięs (np. drobiu lub dziczyzny).
Wartości odżywcze (w 100 g produktu)
Wartość energetyczna – 398 kcal/1691 kJ
- Tłuszcz – 0 g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
- Węglowodany – 99,5 g
- W tym cukry – 99,5 g
- Białko – 0 g
- Błonnik – 0 g
- Sól – 0 g